Els nostres aguaits

Segons cada cas tenim aguaits on cuidem especialment el fons, l’escenari i la il·luminació per aconseguir les millors imatges.

Fixes

Aguaits de fusta amb capacitat per 2-3 persones, amb vidre espia. Disposen de WC.

Aguaits temporals

Aguaits mòbils i de lona amb 1-2 places amb o sense vidre espia.

Aguaits Especials

Aguaits rígids per a 2-3 places amb vidre espia.

Vine amb la teva mirrorles o GO-PRO

Si ets usuari d’una càmera sense mirall, una GoPro o similar  et podem preparar una sessió per obtenir imatges amb la càmera a pocs centímetres dels ocells. Disposem de fonts d’alimentació i dispositius pel control a distància amb la WiFi de la mateixa càmera.

Demanan’s més informació!!

A TENIR EN COMPTE

Comportament als aguaits

1. NO SORTIU DE L’AGUAIT fins que el guia arribi a la porta. Això és molt important, ja que és possible que no vegeu els ocells, però aquests poden estar observant. Si veuen que algú arriba, el més probable és que marxin i no passi res més, però si veuen que algú surt de l’aguait, probablement l’associaran amb persones i per tant ho veuran com un perill i és probable que siguin molt cautelós al tornar a visitar el lloc i que no ho facin durant una temporada.

2. Millor que no parleu, però si ho feu, PARLEU EN VEU BAIXA, i intenta evitar fer sorolls i moviments sobtats o bruscs en aguaits sense vidre-mirall.

3. Informeu-nos de la vostra experiència: el comportament dels animals, la vostra comoditat, observacions, incidències i fins i tot consells sobre qualsevol aspecte que penseu que podríem millorar. EL VOSTRE FEEDBACK és important per a nosaltres.

4. Absolutament PROHIBIT FUMAR als aguaits.

5. Tingueu cura de NO PICAR EL VIDRE amb els objectius o de qualsevol altra manera per atraure l’atenció dels ocells.

Ús de vidre-mirall

Utilitzem vidre-mirall en la majoria dels nostres aguaits. Això impedeix que els ocells vegin els moviments del nostre objectiu, el que els foragitaria durant la sessió i els faria més recelosos a l’hora d’acostar-s’hi de nou. Avui en dia la majoria d’aguaits comercials, sobretot els que permeten fotografiar les espècies més receloses, es construeixen amb vidre-mirall.

El vidre, però, suposa una pèrdua de llum d’entre 1 i 2 f-stop. També es pot perdre una mica de nitidesa en el cas de disparar en un angle de més de 30º respecte a la perpendicular del vidre. En tal cas hi pot haver una pèrdua de definició tant més gran quan més oblíquament fem les fotos.

Distàncies als ocells i objectius

Depèn de l’espècie i de l’aguait. Alguns exemples:

 • Àliga cuabarrada: 12 a 15 metres.
 • Altres rapinyaires (astor, aligot, arpella …): 8 a 25 metres.
 • Voltors i trencalòs: 10 a 40 metres.
 • Xoriguer petit: 8 a 12 metres.
 • Sisó: 8 a 40 metres.
 • Aguaits temporals (pu-put, abellerols, torlit, …): 5 a 10 metres.

Segons la situació, l’aguiat i la mida del sensor de la vostra càmera podeu usar objectius de 300 mm a 500 mm o 600 mm i convertidors de focals. També us seran útils altres objectius més curts (70-200 mm, per exemple) per integrar els animals al paisatge.

Dia típic en un aguait

Això depèn tant de l’espècie i de l’època de l’any. Els exemples més típics podrien ser:

 • Ocells dels secans (sisó, abellerols, xoriguer petit, torlit …): a l’abril, maig i juny, el clima generalment és calorós al migdia i la llum és intensa. Entrarem a l’aguait a primera hora o fins i tot abans que surti el sol. La sessió es pot allargar fins a mig matí quan l’activitat decreix considerablement. És hora d’anar a descansar a l’apartament, revisar fotos …. A mitja tarda podrem fer la segona sessió del dia en un altre aguait fins la posta del sol.
 • Àliga cuabarrada: Normalment, les àguiles visiten l’aguait al matí, encara que no cal anar-hi molt i molt d’hora. Quedarem a la sortida del sol per anar cap a l’aguait. Durant el matí poden aparèixer a l’aguait a qualsevol hora, fins a les dues o les tres de la tarda. Quan han d’alimentar els polls poden anar-hi durant tot el dia i més d’una vegada. Al juliol i fins a meitats d’agost també poden venir-hi els joves de l’any.
 • Altres rapinyaires (astor, arpella, aligot ..): Entrarem de matinada per estar preparats a l’alba. Quan comença a clarejar poden arribar els primers exemplars. Fins a mig matí hi sol haver bona activitat. Després disminueix considerablement fins un parell d’hores abans de la posta que es torna a activar.
 • Carronyaires (voltors, trencalossos, aufranys, milans …): Quedarem a primera hora per anar cap a l’aguait. Mentre tu et prepares dins l’aguait posarem el menjar pels ocells carronyaires. Al poc temps de marxar nosaltrees apareixeran els primers exemplars de voltor comun i voltor negre. Quan la cosa es calmi una mica serà l’hora dels aufranys i els trencalossos. A mitja tarda, us passarem a recollir.


Altres

 • Tots els aguaits disposen de cadires.
 • Els aguaits més grans i on us hi heu de passar més hores disposen de lavabo químic.
 • Un cop sigueu dins dels aguaits no us podrem dur res. Heu de portar tot el que necessiteu, tant de l’equip fotogràfic com personal (menjar, aigua, roba d’abric …).